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  1. INDEX:組織別
  2. 農研機構 果樹茶業研究部門
  3. 研究報告
  4. 果樹研報
  5. 5号

モモ新品種 'なつおとめ'

https://doi.org/10.24514/00001830
https://doi.org/10.24514/00001830
8681f65e-c708-4236-845d-21f79dfaab8d
名前 / ファイル ライセンス アクション
nifs_report_No5p39-49p.pdf nifs_report_No5p39-49p.pdf (4.4 MB)
Item type 紀要論文01 / Departmental Bulletin Original Article(1)
公開日 2019-03-22
タイトル
タイトル モモ新品種 'なつおとめ'
タイトル
タイトル New Peach Cultivar 'Natsuotome'
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 fruit breeding
キーワード
主題Scheme Other
主題 new cultivar
キーワード
主題Scheme Other
主題 peach
キーワード
主題Scheme Other
主題 Prunus persica
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 fruit breeding
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 new cultivar
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 peach
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Prunus persica
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.24514/00001830
ID登録タイプ JaLC
著者 山口, 正己

× 山口, 正己

山口, 正己

ja-Kana ヤマグチ, マサミ

en YAMAGUCHI, Masami

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土師, 岳

× 土師, 岳

土師, 岳

ja-Kana ハジ, タカシ

en HAJI, Takashi

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西村, 幸一

× 西村, 幸一

西村, 幸一

ja-Kana ニシムラ, コウイチ

en NISHIMURA, Koichi

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中村, ゆり

× 中村, ゆり

中村, ゆり

ja-Kana ナカムラ, ユリ

en NAKAMURA, Yuri

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八重垣, 英明

× 八重垣, 英明

八重垣, 英明

ja-Kana ヤエガキ, ヒデアキ

en YAEGAKI, Hideaki

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三宅, 正則

× 三宅, 正則

三宅, 正則

ja-Kana ミヤケ, マサノリ

en MIYAKE, Masanori

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京谷, 英壽

× 京谷, 英壽

京谷, 英壽

ja-Kana キョウタニ, ヒデトシ

en KYOTANI, Hidetoshi

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吉田, 雅夫

× 吉田, 雅夫

吉田, 雅夫

ja-Kana ヨシダ, マサオ

en YOSHIDA, Masao

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小園, 照雄

× 小園, 照雄

小園, 照雄

ja-Kana コゾノ, テルオ

en KOZONO, Teruo

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木原, 武士

× 木原, 武士

木原, 武士

ja-Kana キハラ, タケシ

en KIHARA, Takeshi

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鈴木, 勝征

× 鈴木, 勝征

鈴木, 勝征

ja-Kana スズキ, カツユキ

en SUZUKI, Katsuyuki

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福田, 博之

× 福田, 博之

福田, 博之

ja-Kana フクダ, ヒロユキ

en FUKUDA, Hiroyuki

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Between 1947, when the breeding program for table peaches at the National Institute of Fruit Tree Science was initiated, and 1999, eight cultivars, 'Saotome', 'Chiyohime', 'Chiyomaru', 'Akatsuki', 'Yoshih-ime', 'Masahime', 'Yuzora' and 'Akizora' had been released. Although these cultivars are early-, mid- and late-maturing ones, a new cultivar which matures 10 days later than 'Akatsuki' is needed by the growers for continual harvesting of mid season peaches. In 1999, the National Institute of Fruit Tree Science, NARO, released a new peach cultivar, 'Natsuotome'. In order to achieve the breeding objectives of developing a mid-season cultivar that matures 10 days after 'Akatsuki' with a high fruit quality and good fruit size, crossing between 'Akatsuki' and 'Y oshihime' was conducted in 1984 at the Fruit Tree Research Station. The seedlings were planted in the orchard of the Chiyoda Farm at Chiyoda, Ibaraki Prefecture in the spring of 1987 as seedlings No. '209-21'. The trees started fruiting in 1987, and the cultivar was selected in 1990. Since 1992, adaptability tests have been carried at 20 experimental stations. The cultivar was named 'Natsuotome' and released as 'Peach Norin-23' on 13 August, 1999, and registered as No.10382 on July 10, 2002, under the Seed and Seedlings Law of Japan. The tree is relatively vigorous and slightly upright. The shoots are numerous and long with many flower buds. The flowers are pink, showy and pollen-fertile. The flowering time is early. The maturation time is mid-term, 110 days after full bloom, one week later than in 'Akatsuki' and two weeks earlier than 'Kawanakajimahakuto'. There is little physiological fruit drop, but the trees are susceptible to brown rot and bacterial shot hole. The fruit is large in size, averaging 230 grams, oblate in shape, uniform, and resistant to cracking. The skin color is white with red blushing. The flesh is white in color with red pigment around the pit, firm but melting type, with clingstone and with a good keeping quality. The quality of the fruit is excellent with a high sugar content averaging 14% in Brix value and with low acidity.
書誌情報 果樹研究所研究報告
en : Bulletin of the National Institute of Fruit Tree Science

巻 5, p. 39-49, 発行日 2006-03-01
出版者
出版者 独立行政法人 農業・生物系特定産業技術研究機構 果樹研究所
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1347-3549
DOI
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.24514/00001830
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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